top of page
Search
  • Writer's pictureAdam Makovský

Inteligentní správa dat s SQL Server 2019

V listopadu roku 2019 byl na trh uveden SQL Server 2019. “Byla to úžasná cesta s obrovskou odezvou ze strany zákazníků” říká John ‘JG’ Chirapurath, generální manažer Azure Data & AI. Od zveřejnění SQL Serveru 2019, na veletrhu Microsoft Ignite 2018, zaznamenala tato verze o 50% více pozitivních reakcí, než dosud nejvýkonnější verze serveru SQL Server 2017.


SQL Server 2019 poskytuje výkon, bezpečnost a inteligentní správu dat

SQL Server 2019 zajišťuje inteligentní správu nad strukturovanými a nestrukturovanými typy dat a to díky kombinaci nového systému “big data” clusterů s vylepšenou datovou virtualizací. Tyto nové, výkonné rozšíření serveru SQL Server 2019 umožňují společnostem nejen ukládat a dotazovat “big data”, ale také kombinovat strukturu dat s dalšími databázemi, jako například SQL Server, Oracle, MongoDB, PostgreSQL a další. SQL Server také obsahuje funkce integrované umělé inteligence pro komplexní analytiku a AI řešení nad všemi vašimi daty.

SQL Server 2019

Zákazníci, jako například Dr Foster jsou potěšeni touto funkcí integrovanou v novém serveru SQL Server 2019:


“Dr Foster vyžadoval řešení, které by pomohlo limitovat množství přesunů dat a limitovat duplicitní data mezi jednotlivými podnikovými subjekty. Stěžejní také bylo mít pouze jeden přístupový bod ke všem relačním datům kritickým pro podnik. S využitím SQL Server 2019 Big Data Cluster jsme schopni analyzovat relační data na sjednocené platformě, využívající Apache Spark™, HDFS a vylepšené schopnosti strojového učení, to vše při zachování servility”. - George Bayliffe, vedoucí oddělení dat, Dr. Foster


SQL Server je ve svém oboru leaderem co se týče výkonnosti. Poslání SQL Server 2019 je poskytovat jednu z nejvýkonnějších databází na trhu, se zaměřením na jednotlivé klíčové funkce, jako je inteligentní zpracování dotazů, které razantně vylepšuje dotazovací schopnosti bez změn v aplikaci, stejně tak jako zrychlené obnovování databáze, které poskytuje rychlejší recovery, bez ohledu na počet nebo velikost aktivních transakcí v systému.


Zákazníci, jako například Itaú-Unibanco, jedna z předních bank na latinsko-americkém trhu, zaznamenali obrovské výkonnostní nárůsty po upgradu na SQL Server 2019:


“Jsme velmi nadšeni s výkonností a výsledky dosaženými používáním nových funkcí Serveru 2019. Funkce inteligentního procesování dotazů zvýšila rychlost procesování všech našich podnikových aplikací. Díky zrychlenému obnovování databáze můžou být veškeré dlouhodobě spuštěné transakce obnoveny během několika vteřin, což představuje velkou úlevu pro naše databázové administrátory, šetří nám značné množství času a prostředků.” Edilson Andrade de Albuquerque, manažer databázového týmu, Itaú-Unibanco


Když přichází řeč na bezpečnost, je podle Národního institutu standardů a technologie SQL Server 2019 jedna z nejbezpečnějších databází na světě. SQL Server 2019 posouvá bezpečnost na úplně jiný level skrz funkci Always Encrypted with secure enclaves, která poskytuje schopnost chránit vaše nejcitlivější data a stále si držet schopnost provádět robustní operace bez ztráty šifrování.


Porovnání nejbezpečnějších databází

Hiscox, poskytovatel podnikových pojištění, věří serveru SQL Server 2019 při ochraně nejcitlivějších dat zákazníků:


“Díky funkci Always Encrypted with secure enclaves serveru SQL Server 2019 můžeme nyní vynutit velmi omezený přístup klientských aplikací k nejcitlivějším údajům našich zákazníků, bez omezení našich požadavků na zpracování a analýzu dat v reálném světě.“ - Victoria Silversmith, úřad pro technický design - Data, Hiscox


Zřiďte si SQL Server 2019 u ČMIS

Za velmi atraktivní ceny nabízí společnost Českomoravské informační systémy licenci serveru SQL Server 2019. Platba probíhá měsíčně podle toho, kolik výkonu je využíváno. Je možné pořídit i SQL s méně než 4mi jádry nebo naopak více jádry s limitovaným výkonem per jádro.


Jednoduchý průvodce na webu firmy nabízí možnost nakonfigurovat si během chvíle individuální řešení, které vyhovuje právě vašim požadavkům.


AppOnFly

Pro zákazníky mimo ČR nebo menší zákazníky pak společnost AppOnFly nabízí podobné služby, kde si pomocí konfigurátoru můžete vybrat SQL licenci již od 61 Eur měsíčně.


Budget plán společnosti AppOnFly

78 views0 comments
bottom of page